Försäsongsnytt

Vintern håller i sig och de flesta banorna i Sverige har fått ganska mycket snö sent in på säsongen. Även vi på Strand har fått en hel del snö, och banan ligger fortfarande under is. Men med stigande temperatur är vi hoppfulla att snö och is är på väg bort.

Banteamet har jobbat hårt under de senaste veckorna med att ploga greenerna för att säkerställa att isen försvinner fort och syresättningen kommer igång. Så fort temperaturerna stiger kommer banteamet ha möjlighet att överblicka skicket på banan efter vintern.

Som vanligt kommer teamet arbeta hårt för att öppna banan så tidigt som vi kan, utan risk att banan tar skada av det.

Datum för säsongsöppning och städdag kommer att bestämmas snart, så håll kolla på hemsidan för att hålla er uppdaterade med information.

 Vi kommer självklart fortsatt sträva mot att ge våra medlemmar och gäster en så bra bana och upplevelse som möjligt. Under säsongen planerar vi att underhålla greenerna mer, både att dressa dem med sand, välta och klippa dem oftare.

Under säsongen 2018 kommer vi se de första förändringarna i samarbetet mellan Strand och banarkitekten Johan Benestam. Mer information om detta hittar ni på hemsidan under nyheter. Vi väldigt spända över framtiden och att det kommer ge en uppsving för alla golfare i området.

Nu inväntar vi bara värmen och hoppas snart att se er på banan.

Nick Potter