Välkommen till Wilson´s Wednesday 2018

Tävlingsbestämmelser

1.    Wilson´s Wednesday Competition är en öppen slagtävling för damer och herrar som spelas onsdagar på Strands GK. Tävlingen börjar den veckan greenerna öppnar och avslutas med gruppfinaler söndagen den 23 september. Sista kvaltävlingen spelas 19  september. Varje spelare bestämmer själv när och med vem man vill tävla under onsdagen. Bäst är boka starttid i GIT!

2.    Tävlingen går i två klasser över 9 hål. Oftast kommer tävlingen att spelas hål 1-9 och ibland hål 10-18.  Klass A, hcp scrcatch  tom. hcp -18,0 spelar slagspel och klass B, hcp -18,1 –  hcp -36,0 spelar poängbogey. Spelare med hcp -37 till hcp -54 får deltaga i klass 2 med spelhcp -36. Varje onsdag fördelas poäng enligt följande: 6p, 4p, 3p, 2p, 1p. Vid lika resultat gäller lägst spel-hcp, därefter bäst sista 9, sista 6, sista 3, sista hålet. I sista hand lottas placeringen.

Resultat (Order of Merit) och tabeller kommer att finnas på hemsidan.

3.    De 12 spelare med flest placeringspoäng samt de som delar 12:e plats  i varje klass går till final. I finalen spelar A-klassen slagspel och B-klassen poängbogey, alltså samma som under kvalronderna.

4.    Spelare som under säsongen byter klass tar med sig sina kvalpoäng till den nya klassen. Det antal spelare som avancerar från B-klass till A-klass utökar antalet spelare till finalen med motsvarande antal.

Exempel; om 3 spelare går från klass B till A går 15 spelare till final dit.

5.    Startavgiften är 80:- och skall betalas innan rundan i shopen eller i kuvert i shopens brevinkast om shopen är stängd. Spelare från andra klubbar skall innan start erlägga greenfee avgift. Efter rundan ska korrekt ifyllt scorekort lämnas i shopens brevinkast. Närmast hål-resultat noteras på resp. scorekort. Felaktigt eller otydligt ifyllt scorekort innebär diskvalifikation i resp. omgång.

6.    De två segrarna i O.o.M. , A och B-klass vinner ett särskilt pris som utdelas efter finalen. Av startavgiften 80:- går 30:- till finalpriserna, 30:- går till priser för kvalronden att uthämtas i shopen och 20:- till närmast hål o.d. Dessa priser ska hämtas ut innan 22 september. I finalen består priserna av produkter från Wilson bl.a. Finalen spelas utan startavgifter.

7.    9-hålsronderna är hcp-grundande för alla med hcp -4,5 och uppåt.

 Det är varje spelares skyldighet att spela med rätt hcp. Att tävla med för hög hcp innebär diskvalifikation för hela tävlingen.

Tävlingsledarna Janne Kjellwall och Tommy Öberg önskar alla lycka till och en fantastisk golfsäsong!

Nick Potter