Ny slinga för säsongen 2019!

På grund av renoveringen av hål 15 har vi planerat om slingan för säsongen 2019.  Vi på Strand GK är lyckligt lottade att vi har ett extra 19e hål (träningsområdet) som vi kan använda under renoveringen vilket innebär att den nya slingan inte kommer påverka spelet så mycket. Golfbanan kommer fortfarande vara en 18-hålsbana – par 71 under säsongen 2019 utan några tillfälliga greener.

Vi har diskuterat olika sling-alternativ med vår Pro Janne, banarbetarna och flera medlemmar och har kommit fram till att det här är det bästa alternativet för spelets flöde, säkerheten och det kommer innebära minst störningar. För att undvika förvirring har vi beställt nya tee-skyltar och även nya banguider för att underlätta för spelarna. Nedan ser ni en beskrivning på banans nya slinga:

Det här året kommer hål 2 att vara det första hålet. Spelarna kommer sedan att spela banan som vanligt fram till hål 8 (vilket är ursprungliga hål 9), efter det kommer spelarna fortsätta till puttingområdet och spela det nioende hålet på övningsområdet (Par 3).

När restaurangen har öppet kan de som spelar 18 hål ta sin paus vid klubbhuset eller ute på terrassen och även passa på att använda toaletterna i restaurangen eller den på sidan av huset. När restaurangen har stängt eller är abonnerad för exempelvis bröllop kommer det finnas en skylt utplacerad på terassen som informerar golfarna om att de kan ta deras paus efter 10 hål uppe vid kiosken. Kiosken kommer att vara öppen som vanligt under säsongen.

Under säsongen kommer Hål 10 spelas på gamla hål 1, Par 3.  Sedan kommer spelarna antingen gå upp för kullen eller runt kullen för att spela nästa hål som är gamla hål 10, efter detta kommer banan spelas som vanligt men spelarna kommer att hoppa över Hål 15 eftersom hålet är under renovering. I stället fortsätter spelarna spela hål 16, 17 och 18 som vanligt.

Vi förstår att det kan låta aningen krångligt, men vi lovar att det kommer att vara tydligt när ni kommer ut på banan. Alla hål och scorecards kommer att vara tydligt märkta och det finns personal på plats att fråga om ni har några frågor eller funderingar. Om någon av er använder en app för att föra in poängen får ni gärna hör av er till mig så kommer jag att kontakta det företaget så de uppdaterar banan.

Hör gärna av er ifall ni har några frågor på nick@strandgolf.se

Nick Potter